Húsok oldalába vágjunk átlós csíkokat. Keverjük össze az olajat,
lime levét,
sót és a
borsot. Rakjuk a húst lapos edénybe, öntsük rá az olajat, és forgassuk meg benne a húst. Pácoljuk 2 óráig, majd merőlegesen szeleteljük fel. Kb. 12 cm hosszú, 3 cm széles és 3 mm vastag csíkokat vágjunk.
Húzzuk a csíkokat beáztatott pálcikára. Rendezzük el a nyársakat lapos edényen. Keverjük össze a
citromlevet, satay szószt és a
mogyoróolajat a pácléhez. Öntsük a húsra, és hagyjuk benne 30 percig.
Hagyjuk egyben a zöld
hagymát, és kenjük meg páclével.
Készítsük elő a grillsütőt, és olajozzuk be a
rácsokat. Rendezzük el rajta a nyársakat, süssük oldalanként pár percig. Rakjuk a zöld
hagymát is a sütőre, és grillezzük, míg meg nem puhul.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>