Mézes borjúsült ananászos rizzsel receptHány személyre: 4
» 8 ujjnyi szelet borjúhátszín
»
só,
bors» 3/4 csésze
méz» 1/2 tk.
chilipor
»
ananászos
rizs:
» 1 csésze csirkehúsleves
» 1/2 csésze
cukormentes
ananászlé
» 3/4 csésze hosszúszemű
rizs» 1 csésze bor
só» 1/2 csésze felszeletelt zöld
hagyma» 3 szelet friss, kicsire kockázott
ananász
sózzuk és
borsozzuk meg a húst. Kenjük meg mindkét oldalát
mézzel, szórjuk meg
chilivel, és tegyük 1 órára a hűtőbe.
ananászos
rizs: öntsük a húslevest és az
ananászlevet egy lábosba, forraljuk fel és adjuk hozzá a
rizst. Pároljuk 15 percig. Keverjük bele a
hagymát és a bor
sót, és főzzük tovább pár percig. Kapcsoljuk ki a sütőt, és adjuk hozzá az
ananászdarabokat.
Készítsük elő a grillsütőt. Rakjuk a
rácsra a húst, süssük 5 percig, kenjük meg
mézzel, és fordítsuk meg. Addig süssük, míg jól be nem vonja a
mézet. Melegítsük meg az
ananászos
rizst, és
rizságyon tálaljuk a húst.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>