Babot előző este
vízbe áztatjuk. Bárányhúst feldaraboljuk,
szalonnát felkockázzuk. Répát karikára vágjuk. Vörös
hagymát vékony szeletekre karikázzuk. Petrezselymet felaprítjuk.
fokhagymát áttörjük,
burgonyát meghámozzuk és feldaraboljuk.
zellergumót hasonlóképpen készítjük el.
szalonnát a bog
rácsba tesszük,
zsírjára sütjük, majd beledobjuk a vörös
hagymát. Ha megpirult, hozzáadjuk a húst, répát és
zellergumót.
vízzel felöntjük, majd a babot is beletesszük. 70 percig főzzük, majd beletesszük a
fokhagymás és
burgonyát is. Sóval,
borssal,
babérlevéllel ízesítjük. Készre főzzük, és petrezselymet szórunk rá.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>