3 liter
sós vizet felforralunk, és kifőzzük benne a tésztát, majd leszűrjük és hideg
vízzel leöblítjük. A húst kockára vágjuk. A
sárgarépát megpucoljuk, és lereszeljük. A napraforgóolajat felhevítjük, és a húskockákat megpirítjuk benne. Hozzáadjuk a reszelt répát, és azt is megpirítjuk. Egy tálra szedjük a répát és a húst, majd meg
sózzuk, és
borsozzuk, fűszer
paprikával fűszerezzük. A csöves
paprikát megmossuk, kimagozzuk, az ereit kivágjuk és felkarikázzuk. A rukkolát megmossuk és csíkokra vágjuk. 6 gerezd
fokhagymát megpucolunk, és átnyomjuk a présen. A petrezselymet finomra vágjuk.
Öntet:
Összekeverjük a zöld
citrom levét a taharinnal, a
fokhagymával és az
olívaolajjal. A tésztát, a húst és a többi hozzávalót hozzáadjuk és összekeverjük.
sóval ízesítjük. A zöld
citromot forró
vízben megmossuk, és gerezdekre vágjuk. A
salátát a
citromgerezdekkel díszítve tálaljuk.
Elkészítési idő: 35 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>