A garnélát kibontjuk a páncélból, és eltávolítjuk a fekete belet. Leöblítjük, és leszárítjuk. A
fokhagymát átnyomjuk a
fokhagymaprésen. A
narancslevet összekeverjük az
olívaolajjal és egy késhegynyi
sóval, majd a garnélákat 1 órát pácoljuk benne. Egy nagy fazék
sós vizet felforralunk, és kifőzzük benne a tésztát. Leszűrjük és leöblítjük. A
citromfüvet megmossuk, és megtöröljük. Néhány levelet félreteszünk, a maradékot csíkokra vágjuk. A créme fraiche-t összekeverjük a
citromlével, a
sóval és a
borssal. Hozzáadjuk a
citromfüvet is. A garnélákat lecsöpögtetjük, és grillsütőben oldalanként 2-2 percig sütjük. Egy
salátástálban összekeverjük a tésztát és a
salátaöntetet. Hozzáadjuk a garnélát.
citromfű-levelekkel és
citromgerezdekkel díszítve tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>