Padlizsános, fenyőmagos tésztasaláta receptHány személyre: 4-6 személyre
» 1 nagy
padlizsán bőrével együtt, szeletekre vágva
» tengeri
só» 500 ml
olívaolaj a sütéshez
» 2 evőkanál
sós
kapribogyó, leöblítve
» 2 sárga kaliforniai
paprika» 90 ml extraszűz
olívaolaj» 1 nagy fej
hagyma, felaprózva
» 2 gerezd
fokhagyma, apróra vágva
»
só» 2 evőkanál fenyőmag
» 500 g ditalini vagy más rövid csőtészta
» 100 g zöld olajbogyó, kimagozva, összevagdalva
» 1 kis csokor friss
bazsalikomlevél, összetépkedve
» 2 evőkanál
petrezselyem, felaprózva
» 1 evőkanál felaprózott
oregánó
Szórjuk meg a
padlizsánt
sóval és 1 órát hagyjuk állni, majd vágjuk fel kis kockákra. Az olajat forrósítsuk fel, süssük meg a
padlizsánt több részletben, amíg aranybarnák lesznek, és csepegtessük le őket. Grillen süssük meg a
paprikát, amíg a bőre fekete lesz. Tegyük egy zacskóba, kössük meg, és hagyjuk állni 10 percig. Vegyük ki és hámozzuk meg, majd vágjuk fel kockákra. Forrósítsunk fel 3 evőkanál olajat közepes tűzön és süssük meg benne hirtelen a
fokhagymát, a
hagymát egy csipet
sóval kb. 5 percig. Fedjük le és pároljuk alacsony tűzön még 15 percig.
A fenyőmagot pörköljük meg 3-4 perc alatt közepes tűzön.
A tésztát főzzük ki 3-4 perc alatt
sós
vízben, szűrjük le, öblítsük át, majd csepegtessük le és szárítsuk meg egy konyharuhán. Tegyük egy
salátástálba és keverjük össze a
padlizsánnal, a
kapribogyóval, a
paprikával, a
hagymával és a fenyőmaggal. Adjuk hozzá az olajbogyót, a
bazsalikomot, a petrezselymet és az
oregánót. Kis tálkákban tálaljuk.
Elkészítési idő 50 perc.
Nehézségi fok 2.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>