Pillangótészta-saláta koktélparadicsommal és olajbogyóval receptHány személyre: 4-6 személyre
» 500 g pillangótészta
» 60 ml extraszűz
olívaolaj» 20 koktél
paradicsom, félbe vágva
» 1 evőkanál
sós
kapribogyó, leöblítve
» 250 g friss
mozzarella, kis kockára vágva
» 50 g fekete olajbogyó, kimagozva
» 2 evőkanál felaprózott
bazsalikom» 2 gerezd
fokhagyma, apróra vágva
» 4 olajos szardellafilé, lecsöpögtetve
Főzzük ki a tésztát
sós
vízben 3-4 perc alatt, szűrjük le, öblítsük le, csöpögtessük le és szárítsuk meg konyharuhán. Tegyük bele egy
salátástálba, adjunk hozzá 2 evőkanál olajat és keverjük össze. Adjuk hozzá a
paradicsomot, a
kapribogyót, a
mozzarellát, az olajbogyót és a
bazsalikomot és keverjük össze. Forrósítsuk fel a maradék olajat közepes tűzön, süssük meg benne a
fokhagymát 3-4 alatt, tegyük hozzá a szardellát és villával nyomkodjuk szét, míg krémes nem lesz. Locsoljuk a szószt a tészta
salátára, keverjük össze és hűtsük 30 percig, majd tálaljuk.
Elkészítési idő 30-35 perc.
Nehézségi fok 1.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>