Engedd fel a leveles tésztát, és nyújtsd 4- 5 mm vastagságúra, és vágj belőle 10x10 cm- es négyzet alakú darabokat. Csavard őket egy megfelelő nagyságú olajjal megkent fém tölcsér formára, a széleit nyomd össze. Kend meg a
tojással,
sózd meg, és tedd sorba egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Tedd forró sütőbe, 220°C- on 10- 12 percig süsd szép pirosra. Közben készítsd el a
salátát. Aprítsd fel a megtisztított zsenge zöldségeket, gyufaszálnyi csíkokra vagy szeletkékre. Ízesítsd csipetnyi
sóval,
cukorral, őrölt fehér
borssal,
citromlével,
olívaolajjal. Forgasd össze a finomra vágott
petrezselyemmel. A megsült tésztatölcséreket melegen húzd le a formáról, és a friss
salátával megtöltve tálalhatod is. De hidegen is nagyon ízletes.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>