A megfőtt
rizst szűrd le, majd hűtsd le
vízzel vagy hagyd állni, amíg magától ki nem hűl. Tedd félre, majd vágd fel apró kockákra a
mozzarellát, a kaliforniai
paprikát szintén legjobb, ha apró kockákra vágod. (legjobban a zöld mutat, de természetesen sárga vagy piros is tökéletes a célra). Majd a Jalapeno-t, illetve savanyú
uborkát is aprítsd fel, a
fokhagymát,
petrezselyemzöldet szintén. A keverékhez most add hozzá a főtt
rizst, majd forgasd össze.
Az öntethez: a
joghurthoz vagy kefirhez keverd hozzá a
majonézt, majd a
mustárt, keverd simára, és add hozzá a
citromlevet is, ill. ízlés szerint önthetsz hozzá a Jalapeno levéből is. Majd jöhet, a
só,
bors, keverd jól el, öntsd a
salátára, kavard alaposan fel az egész
salátát, ezután tedd hűvös helyre 1-2 órára állni, összeérni, és már lehet is fogyasztani. Jó étvágyat kívánok hozzá!:)
Szerző:
Imre Ildikó Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>