A
petrezselyemzöldet felaprítjuk. A rákhúst
sós,
köménymagos,
petrezselyemzölddel fűszerezett
vízben puhára főzzük, majd amikor kihűlt néhány darabot félreteszünk. A húst felét felcsíkozzuk, a
paradicsomot feldaraboljuk. A
salátákat leöblítjük, majd egy pár levelet félreteszünk, a többit összetépkedjük, és összeforgatjuk a rákhússal, a jércével, a főtt
spárga felével és a
paradicsommal. A
majonézhez hozzáadjuk a
petrezselyemzöldet, a felaprított
tárkonyt, a
borsot,
almaecetet,
citromhéjat és szurokfüvet, majd a
salátára öntjük. A
tejszínt habbá verjük, majd a
salátához keverjük. Hozzáadjuk a cukrot,
citromlevet és a Worcester-szószt, majd néhány órára hűtőbe rakjuk.
A
salátát a
salátaleveleken tálaljuk, a te
tejére tesszük a maradék rákhúst, jércehúst,
spárgát és a felszeletelt
tojást, majd meghintjük
petrezselyemzölddel.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>