» A poliphoz: » fél csésze édes vermut » 1/4 csésze extra szűz olívaolaj » fél csésze durvára vágott petrezselyemzöld » 1 nagy piros csilipaprika, kimagozva és finomra vágva » 1,5 kg bébipolip, megtisztítva » A salátához: » 2 cukkini felszeletelve » 6 ek. extra szűz olívaolaj » 12 koktélparadicsom » 1 csésze zöldborsó » 1 csésze összevágott friss mentalevél » 125 g fetasajt, szétmorzsolva » 2 ek. frissen facsart citromlé
Keverjük össze a vermutot, az olajat, a petrezselymet és a csilit. Tegyük bele a polipot, és jól forgassuk össze. Fedjük le, és tegyük 4 órára a hűtőbe.
A grillsütőt melegítsük elő.
A cukkinit és a paradicsomot kenjük meg olajjal, és grilezzük meg. A borsót blansírozzuk meg, majd szűrjük le. Szűrjük le a polipot, és grillzzük aranyszínűre. Keverjük össze a polipot, a cukkinit, a paradicsomot, a borsót, a mentát és a fetát. Keverjük össze a megmaradt olajat és a citromlevet, és öntsük a salátára.
Előkészület: 30 perc.
Sütési idő: 10-15 perc.
Nehézségi fok: 2.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom