A sütőt állítsuk grillfokozatra. A
paprikát vágjuk negyedekre, vegyük ki a magházat, vágjuk le a szárát, és tegyük héjjal felfelé a sütőbe, 15 cm távolságra a grilltől. Addig süssük, míg a héjuk fel nem fúvódik és fekete nem lesz. Kb. 10-20 perc. Vegyük ki, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk vékony szeletekre. A halkarikákat mossuk meg, szárítsuk le. Hevítsük olajat egy serpenyőben, majd dobjuk bele a tintahalkarikákat,
sózzuk,
borsozzuk, és süssük 3-4 percig. Amikor kész tegyük egy
salátástálba, és hagyjuk kihűlni.
Öntet:
Vágjuk apróra a
fokhagymát, keverjük össze a
mustárral, az
ecettel, egy fél
citrom levével és a
sóval, majd habverővel kevergetve csurgassuk hozzá az olajat, és
borsozzuk meg.
A tintahalhoz adjuk hozzá a
paprikát, öntsük rá az öntetet, és keverjük jól össze, majd tegyük a hűtőbe egy órára. Amikor lehűlt tálaljuk.
Mindössze 35 perc alatt elkészül, plusz a hűtési idő.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>