Mossuk meg a kagylók húsát, majd szárítsuk meg. A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A
cukkinit mossuk meg és vágjuk hasábokra. A kagylókat vágjuk lapjában három szeletre, tegyük egy tányérra, a
cukkiniket egy tepsibe a héjával felfelé.
Öntet:
Tegyünk egy tálba egy késhegynyi
sót,
mustárt és
citromlevet. Keverjük, amíg a
só feloldódik, majd sugárban adjuk hozzá az olajat. Habverővel addig keverjük, míg besűrűsödik. Ízlés szerint
borsozzuk. A kagylókat és a
cukkinit kenőtollal kenjük be az öntettel. A
cukkinit süssük 3 percig, majd 1 perc elteltével adjuk hozzá a kagylókat. A sütéskor keletkezett levet öntsük az öntethez és keverjük össze. Mossuk meg a
salátát, tegyük a tányérok közepére, tegyük rá a
cukkini és kagyló szeleteket, és locsoljuk meg a maradék öntettel. Turbolyalevéllel díszítve tálaljuk.
Mindössze 23 perc alatt elkészül.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>