Hámozzuk meg az
uborkát, de hagyjunk rajta egy kis zöld részt. Vágjuk el hosszában félbe, magját vágjuk ki, és vágjuk fel vékony szeletekre. Mossuk meg és szárítsuk meg az
almát, vágjuk félbe, magozzuk ki. Vágjuk vékony szeletekre, majd locsoljuk rá a
citromlevet. A
lazacot is vékonyan szeleteljük fel. Az
uborkákat dobjuk forrásban lévő
sós,
ecetes
vízbe, és főzzük 3 percig, majd rakjuk át hideg
vízbe. Csepegtessük le és tegyük papírtörlőre. Hagyjuk kihűlni. Tegyük egy tálba az
uborkát, az
almát, a
lazacot, a
lazackaviárt, a
gyömbért és a metélő
hagymát, és jól keverjük össze. Verjük fel villával a
tejszínt,
sózzuk,
borsozzuk, és öntsük a
salátára. Tálalásig tartsuk hidegen.
Mindössze 33 perc alatt elkészül.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>