Tisztítsuk meg a
salátát és a rukolát. Távolítsuk el a frisée
saláta kesernyés külső leveleit, majd tépkedjük össze. Mossuk le a csírákat.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Facsarjuk ki a
citromot, majd keverjük el a levét
mustárral,
sóval,
borssal és 1 teáskanál
mézzel. Keverjünk hozzá 4 evőkanák olajat.
Felezzük le hosszában a
sajtot, és csepegtessünk rá egy kis olajat. Kenjük be a
bagetteket a maradék olajjal, és pirítjuk meg a sütőben. Tegyük a
sajtot a pirított
bagettekre, és süssük további 3 percig.
Keverjük össze a
salátát a dresszinggel, és osszuk el a tányérokra. Tegyük rájuk 4-4
sajtos
bagettet, és a maradék
mézzel csepegtessük le a
sajtot. Szórjuk meg durvára aprított
borssal, és tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>