A fejes
salátát csíkokra vágjuk. A megtisztított borjúmirigyet kockákra vágjuk, majd leforrázzuk és hűlni hagyjuk. A
gombát felszeleteljük és a
paradicsomot cikkekre vágjuk. A kaprot és a
bazsalikomot felaprítjuk. Következő lépésként elkészítjük a vinaigrette szószt, amihez összekeverjük a bor
ecetet, az olajat, a
tejszínt és a kaprot, majd ízlés szerint fűszerezzük. A langyos
vízbe áztatott
rizsleveleket lecsepegtetjük és elnegyedeljük, majd ezekbe csomagoljuk a megtisztított és enyhén
sózott langusztákat. A
sózott és
borsozott borjúmirigydarabokat 5 cl olajban megpirítjuk, majd 10 percig pároljuk állandó kevergetéssel. A becsomagolt langusztával ugyanezt tesszük. A megmosott
salátát egy tányérra rakjuk és felváltva teszünk rá
gombaszeleteket és
paradicsomcikkeket. Ezután megszórjuk a borjúmirigydarabokkal és a kukoricával, majd rakunk rá egy langusztát és leöntjük szósszal. A végén rátesszük a cikóriát és az aprított
bazsalikomot.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>