» 30-40dkg sült szárnyashús (legjobb a kacsa- vagy libasűltből) » 2 alma (esetleg 1-2 szem más, friss gyümölcs: körte, füge vagy narancs) » 2 kisebb lilahagyma » őrölt bors » 1-1 evőkanál ecet és mustár » só » 1 csokor metélőhagyma » A tálaláshoz: » salátalevelek
Csontozzuk ki a húst és vágjuk csíkokra. Adjuk hozzá a felkarikázott hagymát és a vékony szeletekre vágott almát. (Ha van másik gyümölcs, azt is hozzá adhatjuk)
Megszórjuk finomra vágott metélőhagymával.
Elkeverjük a mustárt és az ecetet és a kétszeresére hígítjuk vízzel. Megsózzuk, rálocsoljuk a salátára.
Összeforgatjuk könnyedén és behűtjük fél órára, hogy jól összeérjenek az ízek. Salátalevelekre halmozva kínáljuk pirítós kenyér társaságában.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom