A
mandulát zsiradék nélkül megpirítjuk. A
brokkolit megmossuk, szétszedjük, és apróra vágjuk. A bort 1,5 dl
vízzel, 1 tk.
sóval, a
petrezselyemmel és a
citromkarikákkal felforraljuk. A tésztának 3 liter
sós vizet felforralunk. A
lazacfilét leöblítjük, és a forrásban lévő boros lébe helyezzük, és lefedve kis lángon 7 percig pároljuk. A tésztát kifőzzük, 4 perc után hozzáadjuk a
brokkoliszárakat, majd 2 perc után a rózsákat is. Amikor megfőtt leszűrjük. A
lazacot kiemeljük a léből, és nagyobb darabokra vágjuk. A főzőlevet leszűrjük, és félretesszük. A
vajat habosra hevítjük, és habos részt leszedjük. Hozzáöntjük a hallevet, felforraljuk benne a
sáfrányt és erős tűzön egyharmadára forraljuk. Ha kész, kissé lehűtjük. A mártáshoz hozzáadjuk a tészta-
brokkoli keveréket, és addig keverjük, amíg mártás bevonja a tésztát. A halat óvatosan belekeverjük,
sózzuk,
borsozzuk. A
salátát
mandulával megszórva tálaljuk.
Elkészítési idő: 35 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>