A
tonhalat felkockázzuk, majd egy lábosba három deci
ecetes-
sós-cukros vizet töltünk, ebbe tesszük a halakat, felforraljuk, majd még kb. három percig főzzük, ezután leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. A karfiolt szétszedjük, és addig főzzük, amíg félpuha nem lesz, majd ezt is hagyjuk kihűlni. A
burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk, majd a hallal és a karfiollal együtt egy
salátástálba tesszük. A
citromhéjat és a
fehérbort egy lábosba tesszük, felforraljuk, majd miután kihűlt beleszórjuk a
sót, a
borsot, a cukrot, beletesszük az összepréselt
fokhagymát, és a megtisztított, lereszelt vörös
hagymát. Az olajat is rálocsoljuk, majd az egészet a
salátára öntjük. Jól átkeverjük, majd a hűtőben állni hagyjuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>