A póré
hagymákat mossuk meg és főzzük 12-25 percig
sós forrásban lévő
vízben. Konyharuhában szárítsuk le. A
burgonyát főzzük
sós
vízben, vagy pároljuk gőzpárolóban 20 percig. Csepegtessük le, melegen hámozzuk meg és karikázzuk fel. A
hagymát vágjuk apróra, futtassuk meg egy evőkanál
földimogyoró-olajon, amíg üveges nem lesz. A
szalonnát vágjuk háromfelé, majd pirítsuk meg ropogósra zsiradék nélkül. A zúzáról vágjuk le a
zsírt és szeleteljük fel. Futtassuk meg egy serpenyőben, hogy felmelegedjenek.
Öntet:
Keverjük össze az
ecetet, 1 csipetnyi
sót, a
borsot és a kétféle olajat. A diót vágjuk durvára, adjuk a
hagymával együtt az öntethez.
Helyezzük a póré
hagymákat a tányérra, tegyük rá a
burgonyakarikákat és a zúzákat, locsoljuk meg az öntettel, és szórjuk meg a
szalonnadarabkákkal, majd tálaljuk.
Mindössze 50 perc alatt elkészül.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>