Vágjuk le a
paraj vastag szárát, vagdaljuk fel a leveleit. Tisztítsuk meg a
hagymát és a
fokhagymát, és vágjuk apró kockára. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Kenjünk ki
olívaolajjal egy 26 cm átmérőjű tortaformát.
Forrósítsuk fel a megmaradt
olívaolajat, és pároljuk meg benne a
hagymát és a
fokhagymát. Adjuk hozzá a
parajt, és pároljuk az egészet még pár percig. Vegyük le az edényt a tűzhelyről.
Morzsoljuk szét egy villával a juh
sajtot, keverjük össze a
kaporral,
petrezselyemmel,
tojással és
parajjal. Fűszerezzük a masszát
sóval,
borssal. Sodorjuk ki a tésztát, vágjuk 5 négyzetre, és kenjük meg
vízzel.
Béleljük ki a tortaformát a tésztával. A tészta lógjon ki a formából. Keverjük össze a
tejet és a
vajat, és kenjük meg a lapot.
Simítsuk a
parajmasszát a tésztára, és hajtsuk rá a tészta szélét. Ismételjük meg rétegenként, és közben kenjük meg a lapokat
vajas
tejjel. A börek te
tejét kenjük meg
tojássárgájával.
Süssük sütőben 1/2 óra alatt pirosra.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>