Vágjuk a húst kockára. Szórjuk meg
sóval,
borssal. A
paradicsomot vágjuk apró kockákra. Tisztítsuk meg a
hagymát és vágjuk durvára.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Szúrjuk meg többször egy villával a
padlizsánt, és süssük 1 óra alatt puhára. Vegyük ki, és húzzuk le a héját.
Pároljuk meg a
hagymát a
vaj felében. Tegyük bele a húskockákat, majd kb. 10 perc elteltével a
paradicsomot, és a babérlevelet is. Öntsük fel 3/4 liter
vízzel, és pároljuk az egészet letakarva 1 órát.
Forrósítsuk fel egy edényben a megmaradt
vajat. Szórjuk bele a
lisztet, és készítsünk világos
rántást. Öntsük fel
tejjel, és főzzük 5 percig. Fűszerezzük
sóval és
borssal.
Vágjuk a
padlizsánt kis darabokra, és keverjük a bechamel-szószba. Főzzük további 5 percig. Végül keverjük bele a
parmezánt.
Fűszerezzük újra, és tegyük a felét egy előmelegített tálra. Tegyük rá a húst, majd öntsük a te
tejére a szósz másik felét.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>