A
fokhagymát összepréseljük, a
gyömbért pedig egy reszelő segítségével lereszeljük. A
chilipaprikákat elfelezzük, erős magvait kiszedjük, és apró karikákra felvágjuk. A póré
hagymát megtisztítjuk, ezt is felkarikázzuk. Ezeket a hozzávalókat összekeverjük, és cukrot, 4 ek.
szójaszószt adunk hozzá. Ezután a húst megtisztítjuk, egyforma kockákra vágjuk fel, és az elkészített pácba rakjuk egy órára. Amíg a hús pácolódik, a
gombát forró
vízbe tesszük ázni, a kukoricát lecsöpögtetjük, a
paprikát pedig felkockázzuk, miután megtisztítottuk. A húst az egy óra leteltével forró olajban kisütjük, majd a maradék olajba tesszük a a
gombát, kukoricát, hozzáöntjük a páclevet, 3/8 liter vizet, és így megfőzzük. Eközben a keményítőhöz vizet adunk, majd a hússal együtt a
gombához adjuk, fűszerezzük, így főzzük egy darabig, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>