» 600 g darált csirkehús » fél csésze friss kenyérmorzsa » 1 tojás, felverve » 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva » 2 tk. finomra reszelt gyömbér » fél tk. só » 1/4 tk. frissen őrölt fekete bors » 2 ek. finomra vágott korianderzöld » 2 szál újhagyma, finomra vágva » 2 thai csili, kimagozva, és finomra vágva » 3 kaffirlime-levél, csíkokra vágva » 2 ek. növényi olaj » 1 csésze csiliszósz » lime-gerezdek a tálaláshoz
Dolgozzuk össze a darélt húst, a morzsát, a tojást, a fokhagymát, a gyömbért, a sót és a borsot. Adjuk hozzá a korianderleveleket, az újhagymát, csilit és a lime-leveleket. Készítsünk a masszából 12 gombócot, és tegyük 1 órára a hűtőbe. A grillsütőt melegítsük elő, kenjük meg olajjal, és süssük meg a fasírtok mindkét oldalát. Forrón tálaljuk a csiliszósszal és a lime-gerezdekkel.
Előkészület: 15 perc.
Sütési idő: 6-8 perc.
Nehézségi fok: 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom