» 2 ek. napraforgóolaj » 3 mogyoróhagyma, felaprózva » 2 kk. gyömbérgyökér, lereszelve » 1 zöld chili, felaprózva » 2 kk. thai zöld currypaszta » 1,2 l zöldségalaplé » 18 dkg tészta » 2 kk. barna cukor » fél lime leve » 25 dkg garnéla, előfőzve » 1 csokor újhagyma, felcsíkozva » 4 marék babcsíra » 1 marék korianderlevél
A hagymát, a gyömbért, a chilit és a pasztát az olajon 2-3 percig pirítjuk, majd felöntjük az alaplével. Forrástól számított 10 percig főzzük lefedve, közben egy másik lábosban a tésztát puhára főzzük. A levesbe tesszük a garnélát, a limelevet, a cukrot, a tésztát, a babcsírát és az újhagymát, majd beleszórjuk a koriandert, és már kínálhatjuk is. A koriandert bazsalikommal vagy mentával is helyettesíthetjük.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom