Olajon pároljuk üvegesre a felaprított vörös
hagymát, majd keverjük hozzá a zúzott
fokhagymát, hintsünk rá egy kanál
lisztet és 1-2 perc múlva locsoljuk rá 2 deci fehér bort.
petrezselyemmel és
sóval fűszerezzük. Még egy pár percig pároljuk és kész is a zölz szósz.
A halat megtisztítjuk, lebőrözzük, kiszálkázzuk, felaprítjuk és összedolgozzuk a kenyérmorzsával, a
tojásfehérjével, a
fokhagymával és a
petrezselyemmel. Ebből a masszából kis golyókat formálunk, amelyeket a
lisztben megforgatunk. Felhevítjük s szószt és belerakjuk a kis gombócokat, időközönként átforgatjuk. A rákokat is tegyük bele 10 percrig párolni. Ha kész kanalazzuk egy tányérra a gombócokat és mellé a rákot.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>