Keverjük össze egy tálba a
lisztet, a
vajat és 2 evőkanál vizet. Gyurjunk ebből tésztát, majd béleljünk ki vele egy 25 cm-es tortaformát. Sütőbe tesszük, és megsütjük a tésztát. Tegyük egy habüstbe a
tojások sárgáját, a bort, a cukrot, a
citromlevet és a
citrom reszelt héját. Forró
víz felett addig kevergetjük, míg teljesen be nem sűrűsödik. Adjuk hozzá a habbá felvert
tojásfehérjét, keverjük jól össze. Öntsük rá a tésztánkra a krémet, majd tegyük vissza a sütőbe, és süssük még 20 percen át. A te
teje szépen meg fog pirulni. Vegyük ki a sütőből, és várjuk meg míg kihül. Végül díszítsük a szőlőszemekkel. 65 perc alatt elkészíthető.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>