» 1 kisebb frizésaláta » 4 kemény paradicsom » 1 nagyobb lilahagyma » 25 dkg füstölt makréla » 4 szeletelt toast- kenyér » 0,5 dl olívaolaj » só » 1 csokor bazsalikom » 0,5 dl száraz vermut » 2 ek. borecet » só, őrölt bors » 5 dkg fenyőmag
A megmosott salátát tépkedd kisebb darabokra. A paradicsomot, lila hagymát vágd cikkekre, a füstölt halat szeleteld fel kisujjnyi vastagon. A kenyérszeleteket csíkozd fel, kevés felforrósított olívaolajon forgasd, míg szépen megpirul. Az előkészített hozzávalókat csinosan rendezd el a salátástálon, tegyél közé néhány bazsalikomlevelet. A borecetet öntsd a vermuthoz, ízesítsd sóval őrölt borssal, felaprított bazsalikommal (ha úgy kívánod, csöppnyi cukorral), leheletnyi olívaolajjal és keverd el. Tálalás elött közvetlenül öntözd meg vele a salátát.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom