Csontozd ki alaposan a csirkét, majd aprítsd falatnyi darabokra a húsát. Bő,
sós
vízben főzd ki a makarónit, csepegtesd le, majd keverd el egy csöppnyi olajjal.
Fonnyaszd meg kevés olajon a vörös
hagymát lereszelve. A meghámozott
paradicsomot add hozzá,
sóval,
borssal,
rozmaringgal, babérral és
bazsalikommal erősen fűszerezd.
Addig rotyogtasd lassú tűzön míg szét nem fő a
paradicsom.
Rétegezd a húst, a makarónit és a mártást egy ki
vajazott tűzálló tálba, közbe szórj a rétegekre egy kis reszelt
sajtot.
Morzsold a maradék
vajat a te
tejére,
sajttal bőven szórd meg és tedd addig forró sütőbe, míg aranysárgára olvad a
sajt a te
tején. Tálald azon melegében, kínálj mellé külön reszelt
sajtot, amiből ízlés szerint lehet venni még.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>