Tisztítsuk meg az őzcombot. Vágjuk csíkokra a
szalonnát, és forgassuk meg a piros
paprikában és a reszelt narabcshéjban. Tűzdeljük meg ezzel a combot. Tegyük az egészet egy tálba. Készítsük el a páclevet a borból és a fűszerekből (minden hozzávalót keverjünk jól össze), majd ezzel locsoljuk meg a húst. Naponta töbször forgassuk meg. 3 napon át pácoljuk hűtőben. A combot töröljük szárazra mielött megsütnénk, kenjük be
zsírral, majd tegyük egy tűzálló edénybe. Közepes fokozaton 45 percen át sütjük. Mikor már megsült, kivesszük egy tálra. Az edényben maradt szaftot és a leszűrt páclevet elkeverjük a húslevessel és a
liszttel. Sűrű mártást készítünk belöle. Szeleteljük fel a húst, és öntsük végig a mártással. 70 perc alatt elkészíthető.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>