Keverjük el a
tejben megáztatott, és kifacsart kenyeret a
tojással és a darálthússal. Fűszerezzük
sóval-
borssal és jól keverjük össze kézzel. Formáljunk kis gombócokat, forgassuk meg
lisztben, majd kisütjük olajban. Miután készen vannak a fasírtok, tegyük őket tálba, és tartsuk melegen. Egy serpenyőben kevés olajon pároljuk meg a megpucolt, és karikákra vágott
hagymát. Tegyük a serpenyőbe a húsgombócokat. Egy tálban keverjük össze a
paradicsompürét, a bort, egy deci vizet és fűszereket, majd az egészet ráöntjük a gombócokra. Vágjuk fel apróra a
fokhagymát, és szórjuk ezt is a gombócokra. Főzzük 30 percig, és tálalhatjuk is. 50 perc alatt elkészíthető.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>