Áztassuk a chile anchót 1-2 órára meleg
vízbe. Magozzuk ki, vágjuk darabokra.
Szedjük a csirkét 4 részre, tegyük egy edénybe, majd öntsük rá a levest, tegyük mellé a
hagymát, és tegyük fel főni. Főzzük a csirkét puhára, majd vegyük ki. Szűrjük le a levét, és tegyük félre.
Magozzuk ki a friss
chilit, vágjuk karikára. Vágjuk félbe a
fokhagymagerezdeket. Turmixoljuk össze a földi
mogyorót, a chile anchót, a
chilit, a
fokhagymát, öntsünk hozzá keveset a chile ancho levéből is.
Forrósítsunk olajat egy edényben, pirítsuk meg egy kicsit a földi
mogyorós
chilipürét, öntsük fel 300 ml átszűrt levessel, keverjük össze, majd
sózzuk meg.
Tegyük a csirke darabjait a szószba, főzzük 10 percig, amíg a szósz kicsit be nem sűrűsödik. Közben keverjük meg többször.
Tálaljuk a csirkét mártással leöntve. Rizzsel kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>