Dolgozzuk össze a húst a felaprított
hagymával, az enyhén felvert
tojással és a melasszal. Sóval,
gyömbérrel,
szerecsendióval és a szegfű
borssal fűszerezzük.
A leveire szedett
káposztát lobogó
vízben 3 percig pároljuk, a képosztás
vízből rakjunk el 2 decit. A levelekre kanalazzunk a masszából, göngyöljük fel és fogpiszkálóval rögzítsük.
A
vajon süssük meg a tekercsek mindkét oldalát 3-4 perc alatt, majd helyezzük tűzálló tálba. A képosztás
vízzel locsoljuk meg. Előmelegített sütőbe tegyük egy órára, ezután öntsük le a zaftját, amihez keverjünk
tejet és
kukoricakeményítőt. Főzzük fel, locsoljuk a
káposztákra és negyed óra alatt készre sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>