Áztassuk a
chilit 1/2 órára meleg
vízbe, majd magozzuk ki és vagdaljuk apróra. Negyedeljük el a
paradicsomot és a
hagymát, vágjuk félbe a
fokhagymagerezdeket.
Forrósítsunk egy edényben
zsírt, és pirítsuk meg benne a húst. Turmixoljuk össze a
paradicsomot,
chilit,
hagymát,
fokhagymát,
fahéjat, oreganót,
szegfűszeget és
borsot, közben öntsünk hozzá keveset a léből, melyben a
chilit áztattuk. Öntsük a pürét a húsra.
Sózzuk meg, öntsük fel húslevessel, majd főzzük nyitott edényben 1 órát. Hámozzuk meg a
banánt, az édes
burgonyát és a
burgonyát, szeleteljük fel. Vágjuk kockára az
ananászt.
Adjuk 40 perc elteltével a húshoz az édes
burgonyát, újabb 10 perc elteltével a
banánt, majd 5 perc elteltével az
ananászt. Jól sűrűsödjön be a leve.
Tegyük tányérokra az ételt, díszítsük oreganóval.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>