Vágjuk fel kockára a húst, a
hagymát vágjuk apróra. Hevítsük fel az olajat, és pároljuk meg benne a
hagymát. Tegyük hozzá a húst, és keverjük össze. Amikor már megpirult öntsük rá a levest, és
sózzuk,
borsozzuk. Forraljuk fel lassú tűzőn. Keverjük össze a
paradicsompürét, a piros
paprikát, a
lisztet, és hígítsuk 3 ek. főzőlével. Adjuk a keveréket a húshoz, keverjük össze, és forraljuk fel. Tegyük hozzá a csíkokra vágott
paprikát, fedjük le, és kis lángon főzzük 1 óra 45 percet.
Keverjük össze a
tejfölt a
citromlével, majd tálaljuk a gulyást, és kanalazzunk rá a
tejfölből.
Előkészület: 25 perc.
Főzési idő: 2 óra.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>