» 2és1/2 cm-es friss gyömbérgyökér » 250g sárgarépa » 500g, lehetőleg kicsontozott marhahús » 4 db paradicsom » 2 evőkanál étolaj » 1 fej szeletelt vöröshagyma » 2 teáskanál barna cukor » 1/2 teáskanál ötfűszerkeverék » 2 evőkanál szójaszósz » 1 evőkanál száraz sherry » 2 evőkanál víz » Só
Vágd a gyömbért és a sárgarépát egyenlő hosszúságú, vékony csíkokra. 5 cm hosszú legyen a répa. Vágd vékonyan ugyanilyen hosszú szeletekre a marhahúst, majd szeleteld fel a paradicsomot is.
Egy wokban forrósítsd fel az olajat, és süsd benne 3 percig a húst. A paradicsomot, a gyömbért és a sárgarépacsíkokat is add hozzá, majd 3 percig süsd rázva- dobálva. Add hozzá az ötfűszerkeveréket, a cukrot, a vizet, a sherryt és a szójaszószt. sózd ízlés szerint és 5 percig főzd lassú lángon.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom