Kínai fűszerezésű marhahús rizstésztával receptHány személyre: 4-6 személyre
» Pác:
» fél csésze sötét
szójaszósz
» 1/4 csésze kínai
rizsbor
ecet» 2 gerezd
fokhagyma zúzva
» 2 tk. finomra reszelt
gyömbér» 2 tk. kínai ötfűszer-keverék
» 1 tk.
cukor» Hús:
» 600 g bélszín
» 30 g szárított shiitake
gomba» 500 g friss vastag
rizstészta
» 2 tk. szezámolaj
» 8 szál új
hagyma, hasábokra vágva
» 1 csésze növényi olaj
» 4 kis lila
mogyoróhagyma karikára vágva
Pác:
Keverjük össze az összes hozzávalót, és forraljuk fel. Vegyük kisebbre a lángot, és főzzük még 2 percig. Hagyjuk kihűlni.
A bélszínt vágjuk 4 darabra, tegyük egy tálba, és öntsük rá a páclevet. Fedjük le, és tegyük 2 órára a hűtőbe. Melegítsük elő a grillsütőt. A shiitake
gombát tegyük egy tálba, és öntsünk rá hideg vizet. Hagyjuk állni 10 percig. A tésztát tegyük egy másik tálba, és öntsünk rá forró vizet. 5 percig hagyjuk állni.
Az olajat hevítsük fel a
hagymának, és süssük ropogósra. Szedjük ki, és tegyük papírtörlőre. A húst vegyük ki a pácléből, csepegtessük le, és süssük 3-5 percig.
A tésztát, és a
gombát szűrjük le, és forró szezámolajban pirítsuk meg őket. Öntsük rá a páclevet, és forraljuk fel. Tegyük bele a tésztát, és forgassuk át. A húst vágjuk csíkokra, és adjuk a tésztához.
Előkészület: 30 perc.
Sütési, főzési idő: 10-15 perc.
Nehézségi fok: 2.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>