A
lencsét előre beáztatjuk, a kardamomot, a szegfű
borsot és az összes őrölt fűszert szárazon megpirítjuk. Egy lábosba tesszük a
lencsét, a felkockázott tököt,
padlizsánt, a felaprított
hagymát, a
koriandert és két kanál fűszerkeveréket, majd háromnegyed órát pároljuk lefedve. A maradék fűszert a garam masalával olajon megpirítjuk, beletesszük a felkockázott húst, majd ha átsült, hozzáadjuk a
gyömbért, az összepréselt
fokhagymát, a
koriandert, a
parajt, a
paradicsomot és a zöld
chilit. A
lencséhez keverjük a
paradicsompürét, a cukrot, a
citromlevet, a húslevest. Ezután a lábos tart
almát a húshoz adjuk,
sózzuk,
borsozzuk, majd lefedve 30 percig főzzük. Végül az
ecettel és a
citromlével ízesítjük, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>