Daráljuk le a húsokat, és kézzel keverjk jól össze a megpírított
hagymával, a zúzott
fokhagymával, és a kifacsart zsemlékkel. Adjunk hozzá
sót, és ismét keverjük alaposan össze. Formázzunk a masszából lepényeket, és egy kiolajozott tepsibe helyezzük el őket. A tepsit tegyük egy előmelegített sütőbe, és süssük meg a lepényeket.
Mártás elkészítése: először a megpucolt és karikára vágott
hagymát piritsuk meg egy serpenyőben olajon. Adjuk hozzá a magtalanított és csíkokra vágott
paprikát, a felszeletelt
paradicsomot és a
paradicsompürét.
sózzuk meg, és pároljuk néhány percig. Öntsük rá a mártást a húslepényekre és szórjuk meg őket a megpárolt rízzsel. A
tejet és a
tojásokat keverjük el, és ezt is töltsük a lepényekre. Süssük készre. Felszeletelve kínáljuk. 60 perc alatt elkészíthető.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>