Egy kézi habverővel dolgozzunk össze 5
tojást a
cukor felével, majd 5 percre tegyük
vízgőz felé és folyamatosan kevergessük. Ezután jól forgassuk össze 115 gramm
liszttel.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, kenjük ki
vajjal és öntsük bele a tésztát. Osszuk el egyenletesen és előmelegített sütőben negyed óráig süssük.
A
tejet főzzük fel a vaníliarúddal. A maradék
tojások sárgáját dolgozzuk össze a maradék
cukorral és
liszttel, majd keverjük hozzá a
tejet és takarékon rotyogtassuk néhány percig. Ha kihűlt adjuk hozzá a
vajat, a pralinét és az összetördelt diót.
A tésztát tegyük egy őzgerincformába, töltsük meg a diós masszával és fedjük be a maradék tésztalappal. Rakjuk néhány órára a hűtőbe, majd locsoljuk rá a karamelles szirupot.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>