» 250 g liszt » 4 tojás » 50 g vaj » só és bors » 1 kis üveg világos sör » 12 bodzavirág » olaj
A lisztet dolgozzuk össze a tojások sárgájával, az olvasztott vajjal és a sörrel. Ízesítsük egy kis sóval és borssal. Addig gyúrjuk, amíg sima tésztát nem kapunk, majd hagyjuk 1 órát kelni. Ezután verjük fel a tojásfehérjét és forgassuk a tésztába. A megtisztított bodzavirágokat mártogassuk a tésztába és tegyük felforrósított bő olajba. Mindkét oldalát süssük aranybarnára, majd papírtörlőre szedjük ki. Fűszerezzük sóval és borssal.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom