Keverjük össze a pác hozzávalóit. A csirkét mossuk meg, töröljük szárazra, és kenjük be a páccal, majd lefedve tegyük a hűtőbe 8-12 órára. Készítsük elő a parazsat a grillsütőben, állítsunk bele a egy csepegtetőedényt, és töltsük meg félig meleg
vízzel.
A csirkét kössük össze, és húzzuk fel a nyársra. Tegyük a grillsütőbe, és süssük 1-1,5 órát. Sütés közben 30-45 percenként tegyünk 5-6 faszénbrikettet a tűzre. Amikor a csirke megsült vegyük le a grillről, és tartsuk függőlegesen, hogy a hasüregben lévő folyadék kifolyjon. Vegyük le a csirkét a nyársról, és pihentessük 10 percig, majd tálaljuk.
Elkészítési idő: 1-1,5 óra, plusz a pácolás
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>