A megtisztított húst és a bőrétől megszabadított
szalonnát kockázzuk fel. A húst pirítsuk meg a felhevített
zsírban, majd keverjük hozzá a
szalonnát sütni. Ha kész tegyük cserépedénybe, a zaftjában pedig futtassuk meg a
lisztet, majd öntsük fel a sörrel, valamint a levessel és pároljuk néhány percig. Közben fűszerezzük
sóval és
borssal.
Az összevágott
hagymával és
fokhagymával hintsük meg a húst, végül a cukrot is szórjuk rá és locsoljuk meg a mártással. A te
tejét az apróra vágott
petrezselyemmel,
kakukkfűvel és
babérlevéllel fűszerezzük. Előmelegített sütőben letakarva mérsékelt lángon 2 óráig süssük. Tálaláskor locsoljuk meg enyhén egy kis
ecettel.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>