A bendőt tisztítsuk meg és vágjuk 8 centis téglalapokra. A maradékot dolgozzuk össze az összevágott vörös
hagymával, a zúzott
fokhagymával, az apróra darabolt hússal, a zsemlemorzsával, a
tojással, a felaprított
petrezselyemmel és snidlinggel. Fűszerezzük
sóval és
borssal. Kanalazzuk ezt a keveréket a bendőkbe, göngyöljük fel és rögzítsük.
Az összevágott
hagymát futtassuk meg egy kis olajon, majd adjuk hozzá a
szalonnát, a felcsíkozott répát, a pacalt és a bort. Rotyogtassuk 10 percig, majd keverjük hozzá a
paradicsompürét, a felkarikázott
paradicsomot és a zöldfűszert. Öntsük fel a levessel, helyezzünk rá fedőt és takarékon 4-5 órán át pároljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>