A csirkehúst daráld finomra, ízesítsd összezúzott
fokhagymával,
sóval,
borssal, felaprított
chilipaprikával és
petrezselyemmel. A
tojást dolgozd össze vele és olajos kézzel formálj diónyi gombócokat. Ezeket egyenként burkold be egy-egy vékony
szalonna szeletbe. Olajjal megkent tepsibe sorakoztasd a gombócokat, 220°C- on 20- 25 perc alatt süsd meg. Amíg sül készítsd el a mártást. A kukoricát csepegtesd le, vegyítsd bele a babot, majd lazán a felkarikázott lila
hagymát, a felkockázott
paprikát. Fűszerezd csipetnyi
sóval,
cukorral, öntözd meg kevés bor
ecettel és
olívaolajjal. A tüzes mártáshoz a
chilipaprikát,
rozmaringot, metélő
hagymát aprítsd nagyon finomra, keverd el a
ketchuppal. A piros- ropogósra sült húsgombócokat tálald a tarka
salátával, a csípős szószt mártogatóként kínáld hozzá. Friss francia kenyér vagy péksütemény illik hozzá.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>