A marhacsontot főzni kezdjük, a habját lekanalazzuk, majd a csirkét a lábosba tesszük. Fél óráig főzzük így, közben folyamatosan leszedjük a habját, majd fél óra elteltével beletesszük a felnyolcadolt
hagymát, a felszeletelt
zellert és
sárgarépát, a felaprózott
petrezselyemzöldet. Újabb húsz perc után hozzáöntjük a
fehérbort, a fűszerekkel ízesítjük. Amikor a csirke megpuhult, kivesszük a lábosból, nyolc részre szétszedjük, és levesestálba rakjuk. A
tejszínt összekeverjük a
tojássárgájával,
sóval,
borssal ízesítjük, majd a leszűrt leveshez adjuk. Végül egy kevés
citromlevet töltünk bele, és a csirkére öntjük. A megfőzött zöldségeket tálkákba tesszük, és így kínáljuk a leves mellé.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>