Megtisztítjuk, majd vékony karikákra vágjuk a vörös
hagymát, majd finomra aprítjuk a
fokhagymát, és őket együtt kevés olajon üvegesre pároljuk. Ezután hzzáadjuk a megtisztított, lereszelt
zellert, és a csíkokra vágott
sárgarépát, majd
sózzuk,
borsozzuk. Ízesítjük
babérlevéllel, ráöntünk 1 dl vizet, majd lefedve 15 percig pároljuk. Eközben a megtisztított, előkészített
pontyot kívül-belül bedörzsöljük
sóval,
citromlevet locsolunk rá, majd a hasüregét megtöltjük a dióval. Tűzálló tálba tesszük a zöldség felét, rátesszük a halat, befedjük az egészet a zöldség másik felével, és 35-40 percig sütjük. Melegen is tálalhatjuk, de a bolgárok hidegen fogyasztják.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>