Fogjunk egy edényt, pirítsuk meg benne az apróra vágott vörös
hagymát, tegyük bele a piros
paprikát, majd adjunk hozzá 1 liter vizet. Rakjuk bele a felkockázott húst és a
paradicsomot, valamint a fűszereket (
só,
bors, majoranna,
babérlevél). Főzzük az egészet, míg a hús puha nem lesz. Ezalatt készítsük el a tésztát. Egy tálba szórjuk bele a daránkat, és adjunk hozzá annyi
sós vizet, hogy kemény tésztát kapjunk. Csináljunk tarhonya nagyságú golyókat a tésztából. Tegyük az edénybe a megpucolt, felszeletelt zöldségeket, adjunk hozzá még vizet,hogy ellepjen mindent. Beleteszük a fazékba a hozzá illő szűrőt, és beleborítjuk a tésztát. Fedő alatt pároljuk, majd a forrás után 20 perccel kivesszük a szűrőt, és egy tálba öntjük a tésztát. Újra átgyurjuk kis
sós
vízzel, és ismét tarhonya szerű gombóckákat formálunk belőlük. Vissza tesszük őket a szűrőbe, és ismét megpároljuk 20 percig. Mikor már jól megpuhult a tészta, kivesszük, és egy tálra kiöntjük. Rárakjuk a húsokat és a zöldségeket, valamint meglocsoljuk a lével. 2 óra alatt elkészíthető.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>