Elkészítési idő: kb 1 óra
Energiatartalom: 490 kcal/2065 kj adagonként
A
fokhagymát pucoljuk meg, és 3 gerezdet hosszában vágjunk félbe. A
citromot forró, folyó
vízzel öblítsük le, és vágjuk 6 szeletre. A halfilét kenjük be
citromlével, és belül is csorgassuk végig, majd ízesítsük
sóval és
borssal. A hal két oldalát egyaránt azonos távolságra vágjuk be 3 helyen. A vájatokba helyezzünk 1-1 fél
fokhagyma-gerezdet és egy szelet
citromot. Közben melegítsük elő a sütőt 200 fokra, légkeverésnél 180 fok az ideális.
A
paradicsomot vágjuk be a te
tején, és forrázzuk le, majd húzzuk le a róla a bőrét. A magokat távolítsuk el, és a
paradicsom húsát kockázzuk fel. A
paprikákat mossuk meg, távolítsuk innen is a magokat, és a
paprikák húsát csíkozzuk fel. A petrezselymet és a
rozmaringot mossuk meg, és aprózzuk fel. A megmaradt
fokhagymát zúzzuk össze. Valamennyi zöldséget tegyük egy tűzálló tálba, és adjuk hozzá a bort, majd keverjük össze.
Végül a dévérkeszeget tegyük rá a zöldségekre, és öntsük meg az
olívaolajjal. Negyed órán át hagyjuk lefedve párolódni a sütőben, majd vegyük le a födőt, és csökkentsük ez eredetihez képest 20 fokkal a hőmérsékletet, majd további 20-25 percen át süssük.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>