Norvég omlett - Norvégia receptHány személyre: 8-10 személyre
» 2 dl
víz» 350 g por
cukor» 1 dl rum
» 1 készen vásárolt piskótalap
» 1 l vaníliásfagylalt
» 100 g kandírozott gyümölcs
» 4
tojásfehérje
» 50 g
mandulaforgács
A vizet jól keverjük össze 200 g por
cukorral, majd főzzük pár másodpercig és ha kihűlt dolgozzuk hozzá a rumot.
A piskótát hosszában vágjuk félbe, kenjük be a rumos keverékkel és tegyük fagyasztóba 2 órára.
Az összevágott gyümölcs háromnegyedét dolgozzuk össze a fagylalttal. Kanalazzuk a piskótára, fedjük be a másik lappal és tegyük egy napra a fagyasztóba.
A
tojásfehérjét elektromos habverővel keményre verjük, közben beledolgozzuk a maradék porcukrot. Ezután kanalazzuk habzsákba és szépen vonjuk be vele a piskótát mindenhol. A te
tejét hintsük meg a
mandulával és a maradék gyümölccsel. Tálalás előtt rakjuk pár percre előmelegített sütőbe.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>